על התכנית
תכנית המַאֲדָמָ-טֵק הינה תכנית יזמות טכנולוגית-חקלאית סביבתית המיועדת לתלמידים בכיתה ט' הבוחרים בכך ועוברים את מבחן הבד בהצלחה. במחוזות הסטארטאפ יקראו לזה "אקסלרטור" או "מאיץ".
התכנית מיועדת לתלמידי כיתה ט' רגע לפני בחירת מגמות שיקבעו חלק גדול ממה שיעסקו בו בשנים הקרובות בתיכון. התלמידים, שיחוו תהליך האצה בעולם האגרוטק והקליןטק, יקבלו פרספקטיבה עדכנית על החשיבות של החקלאות והסביבה והנחיצות ברענון הגישות הקונבנציונאליות. בדרך זו, אפשר שיראו בתחומים אלו כרלוונטי עבורם כמגמה, או כעולם תוכן לעסוק בו בפרויקטים טכנולוגיים לבגרות במגמות הטכנולוגיות וכנושאים לעבודות גמר. בעזרת התכנית, תלמידים ימצאו את היופי והחשיבות שבחקלאות וסביבה מבלי לוותר על הזיקוקים שביזמות, טכנולוגיה ותחושת החלוציות של עולם ההייטק.
לאחר שהקבוצות התגבשו ונבחרו לעלות לשלב הבא, ולאחר שהתמקדו בבעיה יסודית בעזרת צוות התכנית, כל קבוצה תחקור את הבעיה שלה, ותלמד אותה לעומק ולרוחב, תוך כדי שהיא מזהה את הלקוחות של המוצר העתידי, ומבינה את הצורך שעליו התלמידים שואפים לענות.
בשלב זה, כל הקבוצות מכל בתי הספר בעמק נפגשות ביחד במאדמה, ויחד עם מומחים, חוקרים ומורים נוספים, הקבוצות יעבדו במשך יום שלם, ממש כמו מרתון, על סינון הפתרונות האפשריים והצגה מעולה של הפתרון הנבחר שלהם. בסיום האירוע, כל הקבוצות יציגו במשך 90 שניות את המסר שלהם על הפתרון שבחרו, במצגת או בסרטון.
הפתרונות התגבשו, ונבחר הפתרון האחד, וכעת מתחיל הכיף האמיתי! הגיע הזמן לעשות כל מה שביכולתכם כדי להביא כמה שיותר מהפתרון שבחרתם למימוש. מחלקים את העבודה, יוצרים לוחות זמנים ומתחילים לגרום לחלום להפוך למציאות - הופכים את הפרויקט משלב הרעיון הטוב לאבטיפוס מוחשי שאפשר להסתכל עליו ואולי אפילו להחזיק ביד
במייקתון הזה, כשמו כן הוא - יוצרים! (מהמילה Make). ביחד עם המון תמיכה מבחוץ, נותנים את הדחיפה האחרונה לייצור האבטיפוסים, במרתון משוגע, מטלטל, וסוחט אך כיפי. בסיום האירוע כל הקבוצות יציגו ב90 שניות את המוצר הסופי שהגיעו אליו עד לרגע זה, ויקבלו פידבק מאנשי מקצוע.
תחרות המַאֲדָמָ-טֵק מסיימת את התהליך בעמק שלנו, ובכל תחרות יש את מי שזוכה ומי שלא זוכה. אך אל דאגה, לאורך כל הדרך תפגשו המון הזדמניות להצטרף לתחרויות יזמות שונות, כך שיש מקום להמון הצלחה. ותהיה כזו - תחרות המַאֲדָמָ-טֵק מצטרפת לשורה ארוכה של תחרויות יזמות בתחומי הסביבה והקיימות: ה-iSDG23, תחרות הסטארטקאפ הלאומית, פרס המים, איק"א-טק, האגריתון של המנהל ההתיישבותי, ועוד...