למה מדדנו בכלל את ספיקת נחל ציפורי ואיך זה מתקשר למגוון המינים בעמק יזרעאל?
מה הסיבות להיעלמות מגוון המינים והיכחדות של אורגניזמים רבים?
מה גודל שטח המחייה של זאב? והאם צבוע צריך שטח מחייה גדול יותר? ומה עם הלוטרה?
והאם יש להם בעמק יזרעאל מספיק שטחים טבעיים לחיות בהם?
משימה כיתתית (6 קבוצות: 3 לזאב ו 3 לצבוע) - מציאת כמה שיותר שטחי מחייה מתאימים לזאבים וצבועים בעמק יזרעאל (גודל כל שטח צריך להיות 2 קילומטר מרובע): כל מפה טובה שמכילה כמה שיותר שטחי מחייה של 2 קמ"ר בשטחים טבעיים שתייצרו לצבוע ולזאב בעמק יזרעאל תזכה אותכם ב 40 נק' (ביחד 80 נק').
משימה כיתתית (3 קבוצות) - מציאת כמה שיותר שטחי מחייה מתאימים ללוטרות בעמק יזרעאל (אורך כל נחל צריך להיות 2 קילומטר - הנחלים צריכים להיות נחלי איתן שזורמים כל השנה כמו נחל קישון, נחל ציפורי נחל השופט וכו'): כל מפה טובה שמכילה כמה שיותר מקטעים של 2 קילומטר לאורך נחלי איתן שתייצרו ללוטרה תזכה אתכם ב 40 נק'.
מה זה מסדרונות ומעברים אקולוגיים?
למה ממש חשוב לייצר מסדרונות ומעברים אקולוגיים?
ומה בכלל ההבדל בין מסדרון למעבר אקולוגי?
משימה כיתתית - שרטוט מסדרונות אקולוגיים בין שטחי המחייה השונים שסימנתם לזאבים, לצבועים וללוטרות בעמק יזרעאל (לא לשכוח לסמן גם מעברים אקולוגיים כשהמסדרון האקולוגי חוצה את הכבישים): כל מפה טובה שתייצרו לצבוע ולזאב שתכיל מסדורונות ומעברים אקולוגיים ששרטטתם בצורה טובה תזכה אתכם ב 40 נק'.
היום למדנו על הסיבות להכחדות וחשיבות השמירה על שטחים פתוחים ומסדרונות אקולוגיים ביניהם. הסיור הבא יהיה בדגש השפעות האדם על מגוון המינים והמערכות האקולוגיות.