מיקום: המַאֲדָמָה
גיל: שכבה ח'-ט'
אורך הקורס: 15 מפגשים
אורך מפגש: שעתיים אקדמיות
תדירות מפגשים: אחת לשבוע
גודל קבוצה: עד 20
הבוטניקה הכלכלית מתייחסת לצמחי תועלת בשימוש האדם.
מאז ומתמיד השתמש באדם בצמחים לצרכים שונים - מאכל, רפואה, ועוד. בקורס זה נלמד להכיר צמחי תרבות באופן נרחב ומולטידיסיפלינרי.
נשלב נושאים ביולוגיים (רביה ומחזור חיים) עם מורפולוגיה ואנטומיה של הצמח, התפתחות הצמח ואבולוציה, כימיה ותרכובות פיטוכימיות, כל אלו בראי שימושי האדם - מהאספקט החקלאי, ההיסטורי ואופן השימוש בצמח.
בשעורים נתמקד במשפחות המרכזיות של צמחי התועלת ובאופן השימוש בצמחים- כצמחי מאכל, צמחי רפואה, צמחים להפקת שמן, להפקת סיבים ועוד.
נלמד הן באופן תאורטי, הן כתצפיות מעבדה והן בהתנסות מעשית בה נכין נשתמש בצמחים להכנת כגון מוצרי מאכל (טופו ,סייטן) ותוצרים אחרים (שמנים, חבלים).
בחלקו האחרון של הקורס יבחר כל תלמיד צמח תרבותי ויערוך עבודה מקיפה עליו בהתאם לחומר שלמדנו. הצגת העבודה תעשה בכיתה.
* אחד מהמפגשים כולל סיור בגן הבוטני באורנים.