1) אומת הסטארטאפ הסביבתי
"ישראל זכתה בזכות בכינוי “אומת הסטארט-אפ” בעקבות הצלחתן של חברות הזנק ישראליות רבות שביססו את מעמדן בזירה הבינלאומית כפורצות דרך במספר רב של תחומים, ביניהם: תקשורת, אינטרנט, מערכות רפואיות, חקלאות, ביוטכנולוגיה, ביטחון, התפלת מים, דפוס דיגיטלי ועוד" (רשות החדשנות)
את ההיי-טק העולמי כבשנו, אבל את כל האנרגיה והחדשנות הזו אנחנו צריכים לגייס ולכוון לכיוון המשבר הגדול של תקופתינו - משבר האקלים.
היי-טק - אאוט, קלין-טק ואג-טק - אין!
2) אבל מה זה בעצם "סטארטאפ"?
למה בדיוק מתכוונים כשאומרים "סטארטאפ"? האם גוגל, אפל, טסלה או אינבידיה הן חברות סטארטאפ? ואם לא, אז מה זה כן? מה צריך באמת כדי להקים סטארטאפ? כסף? טכנולוגיה? אנשי שיווק ומכירות? שלבים ראשונים בהקמת סארטאפ על אמת. בואו נתחיל.
3) חשיבה עיצובית - חלק א'
על אף הפנטזיה המקובלת, סטארטאפ זה קסם. זאת עבודה קשה ומסובכת. כדי לפשט אותה נוצרו עם הזמן שיטות שונות. אנחנו נאמץ את הגישה שנקראת "חשיבה עיצובית" (Design Thinking באנגלית), משום שהיא אינטואיטיבית ויחסית קלה להבנה, ועם זאת עוצמתית כשהיא מתבצעת בצורה יסודית.
סרטון הדגמה לGoolge Glass
המוצר שהיה ואיננו. מדוע נכשל? וכיצד זה קשור לחשיבה עיצובית?
צפו בסרטון וננסה לאחריו לברר יחד
4) חשיבה עיצובית - חלק ב'
אז מה אתם חושבים על google glass? ואיך זה קשור לחשיבה עיצובית? בואו נבחן את הדוגמא הזו ודוגמא נוספת, דרכן ננסה לבחון כיצד הכלים של החשיבה העיצובית משפרים את היכולת שלנו לתת מענה איכותי לבעיה, כל בעיה שהיא.
מהי אמפתיה?
כדי להצליח לפתור בעיה למישהו אחר, צריך להצליח להכנס לנעליו, ולהתחבר לרגשותיו. סרטון מצויר קצר שעוסק במשמעות הפעולה האמפתית כבסיס לפיתוח הכלים האמפתיים שלנו כמי שבוחרים לפתור בעיות לאחרים.
5) הכלים של שלב האמפתיה
בעצם שלב האמפתיה הוא שלב הגדרת הצורך. ניתן לזהות צרכים ממצוקה של אדם בודד, או מתופעות החלות על כל הביוספירה. ככל שנצפה ביותר עדויות שמאששות את עולם הבעיה שלנו, המרחב שבו הצורך הספציפי שלנו עדיין חבוי, כך בסיס הצורך שלנו יהיה יציב יותר, ובסופו של דבר, כשנמשיך לשלבים הבאים של הפיתוח, יהיה לנו ברור יותר כיצד להתקדם.
6) רגע לפני - תיק פרוייקט כמפת הדרכים שלנו
תיק הפרויקט יעזור לנו לשמור על הפרוייקט בדרך הנכונה, ולהיות מוכנים לכל הנחתה שתגיע עלינו מכל תחרות לתוצרים שונים. ככל שנקדים למלא את התיק תוך כדי העבודה, במקום להשאיר את התיק לשלבים מאוחרים יותר, כך איכות התיעוד שלנו תהלום את הפרוייקט שאנחנו עומלים עליו. לכן כדאי משלבים מוקדמים להבין דרך תיק הפרוייקט למה מצפים מכם.
כאן תוכלו למצוא גישה לתיק פרוייקט ריק
כאן תוכלו למצוא גישה למחוון פרוייקט טכנולוגי, כדי לדעת איך השופטים בוחנים אתכם.
* אנחנו לא באמת יודעים
* אנחנו לא באמת סיימנו
* כשאנחנו מומחים לבעיה
קריטריונים:
אי אפשר להתקיל אותנו עם חברה, מוצר או פתרון לבעיה שלנו שאנחנו לא מכירים בעשרים דקות חיפוש בגוגל
סרטון שלי שמדבר על איך אנחנו יודעים שסיימנו את השלב הזה