מיקום: המַאֲדָמָה
גיל: ז'-ט'
אורך הקורס: 15 מפגשים
אורך מפגש: שעתיים אקדמיות
תדירות מפגשים: אחת לשבועיים
גודל קבוצה: 25
העולם מתחלק לשנים: אלו שאוהבים משחקי קופסא, ואלו שלא ניסו.
משחקי הקופסא מלווים את האנושות כבר אלפי שנה, מהגו, השחמט, השש-בש והמה-ג'ונג ועד מונופול, קאטן ומשחקים מודרניים רבים אחרים. זהו שוק מתעורר שממשיך להתפתח ועל כן הוא גם מצויין כהתנסות ביזמות עסקית-חינוכית אמיתית לתלמידים. בקורס נעבוד בקבוצות בצורה היברידית, כך שכל קבוצה תוכל להתקדם בקצב שלה לפי הצורך. הקורס מלווה בקורס דיגיטלי שמלמד פיתוח משחק לימודי מהשלבים הראשונים ביותר, ועד שמחזיקים את המשחק ביד. ובדרך לומדים: עיצוב מוצר, חשיבה יצירתית, פיתוח אג'ילי, פיתוח אבטיפוס ושלל כלים נוספים המגיעים מעולמות היזמות ותעשייות הפיתוח והעיצוב.
בקורס התלמידים יתנסו בפיתוח משחק קופסא לימודי ממש מההתחלה. למה משחק קופסא?
אחד האתגרים הפדגוגיים המורכבים בגישת ה-Project Based Learning היא להתאים את האתגר הנכון לקבוצה. כשמפתחים משחק קופסא, זה פשוט קורה מעצמו. המשחק מתאים את עצמו לאופי הקבוצה שמפתחת אותו. פיתוח משחק קופסא מאפשר לתלמידים סקרנים ומשתפי פעולה להגיע עד לשמים ויחד עם זאת לקבוצות מאותגרות התהליך מאפשר בכל זאת לצאת עם משהו, ולו שינוי קטן יחסית במשחק מוכר.
בפיתוח משחק קופסא אין צורך בידע טכנולוגי רב. הכלים הטכנולוגים יכולים לתמוך אך מכיוון שמשחק קופסא בדרך כלל יכול להסתפק בכמה פיוני משחק, לוח קרטון וכרטיסיות, הטכנולוגיה לא מגבילה את התלמידים, אלא תומכת איפה שאפשר.
פיתוח משחק קופסא לתוכן לימודי נבחר יכול להיות דרך מצויינת ללמוד בצורה לא-פרונטלית, ויכול להשתלב מעולה כמבנה שמאפשר למידה והערכה של 30% למידה משמעותית. הקורס, אורך שנה, כאשר מפגשי הפיתוח עם צוות המאדמה נערכים פעם בשבועיים ולסירוגין התלמידים ממשיכים לפתח בשיעור עם המורה המלווה את המשחקים.
הקורס יכול להלמד במקביל לשיעורי מדעים ולשאוב מתוך עולם התוכן במדעים, או להלמד בחלק מהשכלה כללית או חינוך, ולהכיל תכנים מתוך עולם התוכן של משבר האקלים, קיימות סביבה וחקלאות.
הפדגוגיה של הקורס כוללת: עבודה בקבוצות, התקדמות בקצב דיפרניציאלי, הערכת עמיתים, הערכה מעצבת, חשיבה יצירתית, עבודה מעשית ועוד.