כמה תצפיות העליתם ככיתה?
מי התלמיד שהעלה הכי הרבה תצפיות?
מי המינים הנפוצים ביותר בעמק יזרעאל?
כל זאת ועוד תגלו בסרטון...
אם תבצעו את המשימה הזו בהצלחה תזכו בעוד נקודות בתחרות! כנסו לקישור של המשימה ותצרו עותק מהממסך הנ"ל ואז תענו על המשימות ותכתבו את מספר קבוצת המדעים שלכם (אותו מספר שקיבלתם בסיור הראשון).
האם כל האורגניזמים שאנחנו פוגשים כאן בעמק יזרעאל נמצאים בכל ישראל או רק באזורים מסויימים? לדוגמה - האם הכלניות שמצאנו נמצאות גם בחרמון? בחוף הים? או ליד אילת? רוצים לדעת?כנסו לסרטון וגלו...
אם תבצעו את המשימה הזו בהצלחה תזכו בעוד נקודות בתחרות!
אם תכתבו בגוגל איינטורליסט/Inaturalist ותיכנסו לאתר דרך גוגל - אתם אוטומטית תיכנסו ישר לתוך Inaturalist ישראל. משם אתם יכולים להיכנס לפרויקט עמק יזרעאל ולחזור חזרה לכל ישראל בקלות לפי הצורך.
המפה עם האזורים הגיאוגרפיים השונים של ישראל נמצאת בתוך המסמך שהקוד QR הזה יוביל אתכם אליו. קוד ה QR הזה זהה לקוד שמופיע כאן למעלה (זה אותו מסמך)
מה זה בית גידול? מה גורם לכרמל, לחרמון ולמדבר יהודה להיות שונים אחד מהשני? ואיך קוראים לתנאים שגורמים להם להיות שונים אחד מהשני?
רוצים להבין מה כתבתי כאן למעלה בסעיף 6 בכותרת? כנסו לסרטון הבא ותבינו מה זה תנאים ביוטיים וא-ביוטיים ואיך הם משפיעים בצורה משמעותית אחד על השני, על בתי הגידול השונים וגם אלינו בני האדם!
איפה לשועלים יש אוזניים גדולות יותר - במדבר או בקוטב הצפוני?
איפה השועלים גדולים יותר - במדבר או בקוטב הצפוני?
רוצים לדעת? צפו בסרטון.
אם תבצעו את המשימה הזו בהצלחה תזכו בעוד נקודות בתחרות!
עכשיו נשתמש בידע שצברתם על התאמות בעלי חיים לבית הגידול שלהם על ידי משחק קטן באבולוציה!
זו משימה ממש מגניבה שמשתמשת בבינה מלאכותית בכדי ליצור התאמות חדשות לבע"ח (שהאבולוציה עדיין לא יצרה) לתנאים א-ביוטיים מסויימים בבית גידול מסויים.
כנסו לקוד QR הבא - שם תחכה לכם המשימה המסכמת לשיעור 4 והקישור לאתר הבינה המלאכותית.
בסוף, העלו את בעל החיים שיצרתם יחד עם התיאור של בית הגידול באנגלית לפאדלט שלמעלה, ושימו לב גם לכל מה שיצרו שאר הקבוצות. מרתק!
ועם הפנים קדימה לשיעור 5 שם נלמד על מארג המזון ויחסי גומלין בטבע... יש למה לצפות!