"ישראל זכתה בזכות בכינוי “אומת הסטארט-אפ” בעקבות הצלחתן של חברות הזנק ישראליות רבות שביססו את מעמדן בזירה הבינלאומית כפורצות דרך במספר רב של תחומים, ביניהם: תקשורת, אינטרנט, מערכות רפואיות, חקלאות, ביוטכנולוגיה, ביטחון, התפלת מים, דפוס דיגיטלי ועוד" (רשות החדשנות)
את ההיי-טק העולמי כבשנו, אבל את כל האנרגיה והחדשנות הזו אנחנו צריכים לגייס ולכוון לכיוון המשבר הגדול של תקופתינו - משבר האקלים.
היי-טק - אאוט, קלין-טק ואג-טק - אין!
למה בדיוק מתכוונים כשאומרים "סטארטאפ"? האם גוגל, אפל, טסלה או אינבידיה הן חברות סטארטאפ? ואם לא, אז מה זה כן?
מה צריך באמת כדי להקים סטארטאפ? כסף? טכנולוגיה? אנשי שיווק ומכירות? שלבים ראשונים בהקמת סארטאפ על אמת. בואו נתחיל.
מתוך dwayne spardlin
כלי בחירת מרחב הבעיה (1. נושאים אפשריים, לפחות שלושה (לדוגמא - בזבוז מזון, גידול מזון בבית, זיהום מי תהום - אפשר להעזר בסרטונים בשלב א' לצורך העלאת הנושאים; 2. עבור כל נושא כל תלמיד בקבוצה יענה על השאלות הבאות: עד כמה זה מעניין אותי אישית? האם אני מכיר אנשים שקרובים לנושא הזה? (קרובי משפחה, שכנים, וכו')? עד כמה יש לי ידע אישי בנושא?
לכולכם יש רעיון לנושא. מטרה של שלב זה היא להבין את הנושא יותר לעומק על ידי פירוקו לתת נושאים. נושא ראשוני הוא בדרך כלל רחב מדי. מצד שני רעיון לפתרון הוא כבר צר מדי. רעיון טוב נמצא ברמה השנייה או השלישית.
משוכות שאנו עשויים להתקל בהם נושא ראוי למחקר יהיה כנראה בין הרמה השניה לשלישית, מתחת לנושא הראשי. בעיות טובות לפתרון הן בדרך כלל סמויות, זה לא מה שאנחנו מחפשים כרגע. חפשו נושא ברמה שניה או שלישית של פירוט שמעניין אתכם לחקור אותו. הבעיות והצרכים בנושא יעלו תוך כדי מחקר מעמיק ולא כבדרך אגב.
קובץ להורדה להדפסה
אז אחרי שביססנו את העובדה שהתזמון שלנו לעסוק בסביבה וחקלאות, לצערנו, מעולה, הסיבה הבאה לכשלון סטארטאפים הוא המרכיב האנושי. למי מכם שיכול להשפיע על הצוות איתו הוא יעבוד, זה בשבילכם.
יש בעיה שקורצת לכם? תהפכו להיות המומחים שלה. אתם צריכים להכיר הכל. באמת הכל. פתרונות קיימים, היסטוריה של הבעיה, מה קורה במדינות שונות, עקרונות מדעיים שעומדים מאחורי, סטארטפים שניסו וכשלו, להכיר ה-כ-ל.
התוצר מהחלק הזה - סיכום מנוסח היטב (בריף, Brief) של עד שני עמודים שמתאר את עולם התוכן שבו אתם חושבים לפעול. אם אתם לא בטוחים, מלאו את הבריף עבור יותר מבעיה אחת. השתמשו במסמך הזה.
עיסוק במה היא בעיה (פער בין מצב מצוי לרצוי) ומה היא לא.
עכשיו, בין המומחיות שצברתם בהכנת הבריף לנושא, ובין הבעיות שהתחלתם איתם, אפשר לנסח ניסוח ראשוני להגדרת הבעיה שלכם. - לא רחב מדי, ולא צר מדי. (יש דוגמא באיזו שהיא מצגת)...
עיישה, אתיופיה
על עופות וטורבינות, ישראל
לירון ישראלי, אדמה חיה
ילדים בחושך, כל העולם
שי ערב לוי, רשות נחל קישון
ילדים בצל המלחמה, אוקראינה
הזהרון - מין פולש הרסני
אז חקרתם את הבעיה, מלמעלה למטה וחזרה, והעלתם רעיונות לפתרונות. מצוין! עכשיו הגישו את הדף ואם העבודה שלכם מרגשת, מעניינת, ופוריה, סיכוי טוב שנזמין אתכם להצטרף להמשך התהליך. זכרו, הרעיון שעבדתם עליו כאן היה רק האודישן. אם אנחנו ואתם נבחר להמשיך לעבוד ביחד, נעבור תהליך זיקוק רעיוני מחדש.