מיקום: המַאֲדָמָה
גיל: ז'-יב'
אורך מפגש: 4-6 שעות
גודל קבוצה: עד 70 תלמידים
העולם עומד בפני משבר מזון. החקלאות מדלדלת ומעקרת את הקרקע, צורכת אנרגיה רבה, אחראית לרבע מפליטות הפחמן העולמיות. החוסן שלה, לאור הקורונה, המלחמה באוקראינה ומשבר האקלים, מוטל בספק.
ארגון האו"ם כינס חבורה של שפים צעירים ונמרצים, שבצל המשבר עתידים להוביל את הקולינריה החדשה בישראל ובעולם. האירוע - תחרות של הכנת מזון שיהיה לא רק טעים ומזין, אלא גם מקיים ככל הניתן. תוך כדי התחרות השפים יצטרכו להכיר סוגי מזונות חדשים, להכין מהם מנות משביעות ובעלות ערך תזונתי גבוה ומחיר אנרגטי וסביבתי נמוך, תוך שהם מתעדים ומלמדים את העולם על העבודה שלהם.
בזמן ההרצאה המקדימה התלמידים יבחרו את סדנאות ההעשרה שלהם. בכל קבוצה ארבעה תלמידים וכל אחד מהם הולך לסדנת בזק אחרת (45 דק', ממש על הבוקר בתחילת האירוע).
לאחר מכן התלמידים יתקבצו לקבוצות ויתחילו לתכנן ולעבוד על המנות שלהם, לפי קריטריוני השיפוט. התלמידים יעבדו עם מזון מוצל, וילמדו לאלתר ולשלב את כל מה שלמדו בסדנאות - כיצד לעבוד עם מזונות מוטפחים ומותססים, כיצד לייצר צבע טבעי ובריא במנות שלהם, כיצד לעבוד עם מזון מלוקט מהבר, ועוד.